Cursussen

Introductiecursus kanovaren
Altijd al willen kanoën? Pak dan nu je kans met de introductiecursus kanovaren van kanovereniging Winsum.
De cursus bestaat uit zes lessen: zwembadtraining, vier keer het water op en een examen. De lesduur is circa anderhalf uur. Tijdens de cursus kun je in verschillende soorten kajaks oefenen. Je leert verschillende vaartechnieken en je weet na afloop meer over materiaal, uitrusting en veiligheid.

Je kunt meedoen vanaf elf jaar en je moet kunnen zwemmen. We starten in de tweede helft van mei bij de loods van de vereniging aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum. Op een nog nader te bepalen datum in mei gaan we ook oefenen in het zwembad De Hoge Vier in Winsum. De cursus kost € 50,-. Voor meer informatie en opgave stuur je een e-mail naar bestuur@kanoverwinsum.nl.

Zwembadcursus
Buiten het seizoen organiseert de KVW in de winter een 5-daagse zwembadcursus. Hier kun je zelfstandig of onder begeleiding aan je technieken werken, gericht op redden en gered worden, zelfstandig uit en in je kajak komen op open water en bijzondere peddelslagen.

Overige cursussen
De winterperiode leent zich ook voor een navigatiecursus, voorbereidingen voor een certificaat als Zeevaardigheid of Zeevaardigheid Extra en/of een techniektraining op de kanotrainer.