Kanotocht over de Vecht

De Vecht bij Hardenberg was al een poosje een doel om eens te gaan varen. Eindelijk was het zaterdag 9 juli 2022 dan zover. Hilco was onze chauffeur en zette ons af in Hardenberg met de kano’s om ons aan het eind van de rit ergens bij Ommen weer op te pikken.

In Hardenberg aan de haven is een mooie plek om de kano’s te water te laten. Brede trappen en lage steiger. Na eerst een kopje koffie en een praatje met de lokale kanoverhuurder over de sluizen, vertrokken we in de kano stroomafwaarts richting Ommen. Al heel snel hadden we de eerste sluis te pakken, nog in Hardenberg. Met een heuse sluiswachter die wel in was voor een praatje omdat er wel erg weinig waterverkeer langs kwam. Verrassend was het grote verval van 1.30 meter. Het leek wel of er een stop uit het bad getrokken werd. Na anderhalf uur varen kwamen bij een mooie pauzeplek met aanlegsteiger en picknickplekken.

Na weer een poosje gevaren te hebben, was daar weer een sluis. Nu met zelfbediening. Maar toch ook wel weer een sluiswachter. Ook weer in voor een praatje. Genoeg flora en fauna te bekijken onderweg. Af en toe een motorbootje en vissers. En bij de derde sluis weer 1.30 naar beneden. Aan de wand van de sluis zaten heel veel kleine zoetwatermossels hun water uit te spugen. Mooi gezicht.

Om half 5 kregen we Ommen in het zicht. Bij de haven midden in het dorp konden we uitstappen en de boten weer op de auto laden.
Leuk om volgend jaar met de club te doen.

Groeten,
Hilde en Nienke.